YhdistysHistoriaYhteystiedot
Suomeksi    På svenska

Historia

 

Seuran perustaminen

Vuonna 1987 kymmenkunta Turun Seudun Ampujien jäseninä ampumista harrastanutta Paraislaista sai ajatuksen oman seuran perustamisesta. Uuden seuran perustamiskokous pidettiin 19.10.1987 ja yhdistysrekisteriin hakemus jätettiin 31.10.1987. Yhdistysrekisterissä hakemuksen käsittely vei muutaman vuoden, jonka jälkeen vuonna 1989 liityttiin Suomen Ampumaurheiluliiton ja SFS:n jäseneksi.


Ratahankkeet

Omia ulkoratahankkeita on ollut vireillä useita jo yhdistyksen perustamisesta lähtien. Rataa on yritetty saada Tervsundiin, Lemlahteen ja kaatopaikan maastoon. Ulkoratana yhdistys käyttää kuitenkin nykyään Nauvon ulkoampumarataa.

Sisäratahankkeen kanssa on ollut parempi onni matkassa; oma hieno pistooli- ja ilma-aserata saatiin vuonna 1994. Rata rakennettiin talkoovoimin ja talkootunteja kertyi satoja. Uurastus kuitenkin kannatti, koska Paraisten sisäampumaradan kaltaista rataa ei ole lähialueilla. Seuraavaksi lähin, vastaavan tyyppinen sisäampumarata, taitaa sijaita Helsingissä.


Haulikkoammunta

Haulikkoammuntaa seuran jäsenet harrastivat aluksi Skrobbån radalla, jossa yhdistys oli vuokralla 1990-luvun alkupuolelle asti. Tämän jälkeen aloitettiin yhteistyö Salon Seudun Ampujien kanssa ja ammunta keskittyi Salon radalle. Lisäksi on käytetty Nauvon rataa.


Pistooli- ja kivääriammunta

Pistooliammunta virisi seurassa sisäratahankkeen myötä ja säännöllinen harjoittelu- ja kilpailutoiminta aloitettiin vuoden 1995 alusta. Ilmakivääriampujat ovat harjoitelleet ahkerasti luolan radalla. Koululaiset ovat joskus käyttäneet ilma-aserataa urheilutunneillaan ja seuralla on jopa ollut juniorien ampumakoulu.

Tiedotteet

 

Sivustoa uusitaan

Lisää tietoa julkaistaan uusilla sivuilla.

Päivitetty 29.10.2022